U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

                                                                                                                                                          Napoleonsbaan Noord 10a
                                                                                                                                                          5991nv Baarlo
                                                                                                                                                          077-4773446
                                                                                                                                                          Info@dierenpensionbaarlo.nl

Verzorging

De verzorgers
De eigenaar is naast gediplomeerd dierenasiel/ pensionhouder ook in het bezit van het vakbekwaamheidsdiploma hondentoiletteerbedrijf. Hiernaast heeft hij een opleiding tot gedragstherapeut voor honden en vele verdiepingscursussen diervoeding gevolgd.

Naast onze vaste medewerkers helpen er in het pension vele stagiaires mee. Zij volgen meestal een opleiding dierenverzorging of doen hier een snuffelstage. De snuffelstage is om te kijken of het in de praktijk werken met dieren voldoet aan hun verwachtingen. Het voordeel voor ons pension en uw huisdier hiervan is, dat zij vaak een "enthousiaste" en een nieuwe kijk op bepaalde aspecten met zich meebrengen.

De verzorging
Iedere ochtend worden alle luiken geopend en kunnen de honden onmiddellijk naar buiten. Terwijl de dieren om beurten in de speelweide komen worden alle binnenverblijven schoongespoten, vieze dekens gewassen en het water ververst. Vervolgens kunnen de honden weer in hun binnenverblijf komen en wordt het juiste voer verstrekt.
Dieren die medicijnen hebben worden hiervan voorzien. Hierna worden alle buitenhokken schoongespoten. Vervolgens krijgen iedere dag een aantal honden een (oppervlakkige) vachtverzorging. De gehele dag worden er honden in de aanwezige speelweides uitgelaten. Voordat de dieren naar huis gaan kunnen ze indien de baas dit wenst, tegen gereduceerd tarief gewassen en uitgebreid geborsteld worden.

Op onze locatie bevindt zich tegenwoordig ook Trimsalon Baboe. Hier kunnen ook niet-pensionhonden gewassen, gefönht en getrimd worden. Om hier een afspraak voor te maken kunt u hier contact opnemen.

De voeding
De honden krijgen bijna altijd het voer dat ze thuis gewend zijn. Indien dit niet mogelijk is wordt de voeding zoveel mogelijk benaderd met wat de hond thuis krijgt. Slechte eters geven wij na enige tijd blikvoer of een verse vleesmaaltijd om de eetlust te stimuleren.
Voor de katten staan er altijd premium brokjes (een goed hoogwaardig voer) klaar en krijgen ze 's Ochtends blikvoer (indien gewenst).